Πριγκιποπούλες, βασιλοπούλες και υποκλοπούλες

Του Μιχάλη Τζανάκη

Ζούμε σε περιβάλλον απόλυτης αποχαύνωσης και διανοητικού ευνουχισμού∙ αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή, αλλά μάλλον μια επιεικής προσέγγιση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας όπως την βιώνουμε όλοι. Με πολιορκητικό κριό τα ΜΜΕ η καθεστηκυία τάξη έχει διαβρώσει κάθε διανοητική άμυνα  των δεκτών σε βαθμό κακουργήματος κι αυτό δεν είναι ασφαλώς υποκειμενική προσέγγιση.

Τι κι αν η Ελλάδα γίνεται πρωτοσέλιδο στα μεγαλύτερα έντυπα του πλανήτη ως κράτος που δοκιμάζονται οι αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας; Τι κι αν εκτυλίσσεται μια από τις αθλιότερες εκτροπές με τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων από την ΕΥΠ στην οποία προΐσταται ο πρωθυπουργός αυτοπροσώπως; Αυτά είναι ως «μη γενόμενα» για τα εξωνημένα μέσα. Τα φλέγοντα ζητήματα είναι άλλα, όπως τα βασιλικά πρωτόκολλα και οι μαύρες πλερέζες του Μπάκιγχαμ και τα εκκολαπτόμενα μοντέλα των εμετικών τηλεοπτικών ριάλιτι!

Στο ενδιάμεσο μπορεί να ρίχνουμε και μια οκά ξύλο στους φιλόμουσους φοιτητές και να κάνουμε μια καταδρομική προληπτική δακρυγονοεπέλαση στα προαύλια των Πανεπιστημίων, αλλά σε γενικές γραμμές η Αδωνοβοριδική ελληνική δημοκρατία βρίσκεται σε πλήρη ακμή και εξέλιξη! 

Ο επερχόμενες χειμώνας θα είναι σαφώς ηπιότερος από εκείνον του 1942, παρά τους Αδώνειους χρησμούς καθώς στην γερμανική Κατοχή δεν είχε ούτε τηλεοπτικά σόου, ούτε δελτία του ΣΚΑΪ που θα ανακούφιζαν ασφαλώς τους τότε λιμοκτονούντες Έλληνες και θα τους πρόσφεραν τουλάχιστον «θεάματα» ελλείψει «άρτου»! 

Για όσους δε, απορούν για την βασιλοπριγκιπολαγνεία, αυτές είναι συνταγές δοκιμασμένες από πολύ παλιά! Όλος ο πλανήτης μια «αποικία» ήταν και η «αποαποικιοποίηση» δεν είναι μια απλή διαδικασία! Μπορεί να κρατήσει αιώνες…

 Μέχρι τότε καλό θα ήταν όσοι δεν διαθέτουμε «βασιλείες» να μάθουμε τουλάχιστον τους «τρόπους» τους και τα «πρωτόκολλά» τους! Θα μας χρειαστούν σίγουρα ενόσω, αντί για «υποκλοπούλες» με τις οποίες θα ασχολούνται οι New York Times, εμείς θα παρακολουθούμε τηλεοπτικά «βασιλοπούλες» και «πριγκιποπούλες», άντε και κανένα επίδοξο μοντέλο στην βραδινή βιτρίνα κρεάτων των τηλεοπτικών καναλιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί